Home“Ontdek de kosten van een kind en leen direct geld!”

“Ontdek de kosten van een kind en leen direct geld!”


Het financiële plaatje van het krijgen van een kindje

Het krijgen van een kindje is een bijzondere gebeurtenis, maar het brengt ook de nodige kosten met zich mee. Zelfs na de geboorte gaan de kosten door, en steeds meer mensen kiezen ervoor om een lening af te sluiten om financieel wat meer lucht te krijgen tijdens deze dure maanden. In deze tekst vertellen we je welke lening het meest geschikt is voor welke situatie, hoeveel een kind kost per levensfase en hoe je kunt besparen.

Hoeveel kost een kind?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een kind precies kost, maar het CBS heeft berekend dat een kind gemiddeld 15% van het besteedbaar inkomen kost. Dit is inclusief de kosten voor het kind en een deel van de gezamenlijke huishoudkosten. Bij meer kinderen zal dit percentage iets toenemen, maar de stijging zal kleiner zijn dan 15%. In een eenoudergezin liggen de percentages iets hoger.

Kosten eerste kindje

Wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje, zul je financieel gezien het een en ander moeten veranderen. Zo is het aanschaffen van een babyuitzet een eenmalige grote uitgave en zal het vaste inkomen dalen wanneer één van beide ouders minder gaat werken. Ook zul je meer boodschappen moeten doen, wellicht flesvoeding moeten aanschaffen en krijg je een hogere water- en energierekening. De grootste kostenpost zit hem in het inrichten van de babykamer en het aanschaffen van de complete babyuitzet. Gelukkig kun je bezuinigen door tweedehands meubels, kinderwagens en dergelijke te kopen.

Overzicht kosten per levensfase

Per levensfase hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten die je kunt verwachten. Zo kost een kind van 0-2 jaar gemiddeld € 290 aan luiers, € 360 aan flesvoeding, € 110 aan kleding en € 50-300 aan speelgoed en uitjes. Voor een kind van 2-4 jaar zijn de kosten voor luiers lager, maar zijn de kosten voor speelgoed en een peuter slaapkamer hoger. Voor een kind van 5-12 jaar zijn de schoolkosten, kleding en zakgeld de grootste kostenposten. En voor een kind van 13-18 jaar zijn de schoolkosten, zakgeld en kleedgeld, sport/muziekles en eventuele huiswerkbegeleiding of OV-kaart extra kosten om rekening mee te houden.

Lenen tijdens zwangerschap

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een lening af te sluiten tijdens de zwangerschap om tijdelijk de kosten op te vangen die komen kijken bij het krijgen van een kindje. Bij het aanvragen van een lening hoef je niet aan te geven dat de reden hiervoor het zwanger zijn is en het zwanger zijn zal ook niet van invloed zijn op het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Er zijn twee soorten leningen: een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Het doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit, terwijl de persoonlijke lening meer vastigheid en duidelijkheid biedt.

Conclusie

Er is niet één lening beter dan de andere. Het hangt af van de situatie welke lening het meest geschikt is. Het is verstandig om vooraf een goed overzicht te hebben van de kosten en daarbij te bedenken wat je kunt besparen. Door tweedehands spullen te kopen en alleen te investeren in veiligheid, kun je veel kosten besparen.

Snel leningaanbieders vergelijken met Snelgeld-lenen.nl

Hertogstraat 131 | 6511 RZ |  Nijmegen

© 2023 Snelgeld-lenen.nl  All Rights Reserved.                                                           

KvK 76100200 AFM 12047091 Kifid 300.017942